فهرست مطالب

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
سال دوم شماره 4 (پیاپی 8، زمستان 1385)

  • تاریخ انتشار: 1385/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ناصر اصل امین آبادی، اسرافیل بالایی صفحه 5
    مقدمه
    بیش از 300 میلیون نفر عقب مانده ذهنی (Handicap) در سراسر جهان وجود دارد که بخش قابل توجهی از آنان را کودکان تشکیل می دهند. قدم اول در برنامه ریزی برای این گروه از همنوعان ما، تعیین اندازه جمعیت و نیازهای درمانی دندان این کودکان می باشد. هدف از این مطالعه، تعیین تعداد و نیز انواع نیازهای درمانی دندان کودکان عقب مانده ی ذهنی در مراکز بهزیستی شهر تبریز بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی مقطعی، 184 کودک عقب مانده ذهنی (100پسر و 84 دختر) 14-1 ساله، در یک مرکز دولتی و یک مرکز خصوصی شهر تبریز مورد معاینه قرار گرفتند. این مطالعه به روش تمام شماری در فاصله سال های 85-1384 انجام و اطلاعات جمع آوری شده با آزمون های آماریt-test و chi-square آنالیز آماری شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، نیاز درمانی در کودکان مرکز خصوصی (31/95 درصد) بالاتر از کودکان مرکز دولتی (66/81 درصد) بود (05/0>p value). در دندان های شیری بیشترین نیاز مربوط به مولر دوم (26/ 51 درصد) و در دندان های دائمی مربوط به مولر اول (53/67 درصد) بود. ترمیم دندان بیشترین نیاز درمانی در دندان های شیری (93/62 درصد) و دائمی (01/62 درصد) بود. به لحاظ بهره هوشی، بیشترین نیاز درمانی به کودکان غیرقابل تربیت با (5/95 درصد) مربوط می شد (05/0>p value).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشانگر میزان بالای نیاز درمانی دندان کودکان عقب مانده ذهنی بوده، مهم ترین نیاز آنان مربوط به درمان های پیچیده تر، از جمله درمان پالپ و کشیدن دندان می باشد. کودکان عقب مانده ذهنی، به عنوان جزئی از جامعه ما نیازمند خدمات پیشگیری و درمانی هستند. با توجه به این که درمان این افراد در شرایط معمول امکان پذیر نیست، از این رو آماده سازی و تجهیز مرکزی متناسب با نیازهای افراد عقب مانده ذهنی جهت درمان دندان پزشکی، از ضروریات نظام سلامت جامعه ما می باشد.
    کلیدواژگان: مرکز بهزیستی، نیاز درمانی دندانی، عقب مانده ذهنی
  • مرتضی بنکدارچیان، مریم نکویی پرور، نرگس لطفی زاده صفحه 11
    مقدمه
    انتخاب اندازه دندان های قدامی فک بالا، اولین بنای زیبایی را برای بیماران بدون دندان می سازد. برای تخمین عرض دندان های قدامی بالا، تلاش های زیادی صورت گرفته است. هدف از این تحقیق، تعیین ارتباط نسبت محیط سر با عرض دندان های قدامی فک بالا بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، که در دانشکده دندان پزشکی اصفهان بر روی 98 نفر از دانشجویان این دانشکده با رده سنی 40-18 سال انجام گردید (49 پسر و 49 دختر) ابتدا از هر نمونه کست تهیه شد. سپس از روی کست هر فرد، عرض 6 دندان قدامی فک بالا بصورت مجموع ابعاد مزیودیستالی دندان های قدامی فک بالا در ناحیه حداکثر عرض تاج اندازه گیری شد. اندازه گیری یک بار با کولیس دیجیتالی با دقت 01/0 میلی متر و بار دیگر با خط کش قابل انعطاف انجام شد. محیط سر توسط متر خیاطی از ناحیه گلابلا و برجسته ترین نقطه پس سری اندازه گیری شد. تحلیل یافته ها توسط t-student و ضریب همبستگی پیرسون انجام گرفت.
    یافته ها
    در مردان، میانگین نسبت محیط سر به مجموع عرض دندان های قدامی فک بالا در اندازه گیری با خط کش قابل انعطاف 6/10 به 1 و دراندازه گیری با کولیس دیجیتالی 32/12 به 1 به دست آمد. در زنان این اندازه ها به ترتیب 37/10 به 1و 15/12 به 1 بود. ضریب همبستگی پیرسون بین محیط سر و عرض دندان های قدامی فک بالا در اندازه گیری عرض دندان ها با خط کش برابر با 343/0 و در اندازه گیری با کولیس دیجیتالی برابر با 508/0 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که می توان از محیط سر به عنوان یک روش برای تعیین عرض دندان های قدامی فک بالا در بیماران بی دندان استفاده کرد. این روش به خصوص زمانی که عرض دندان های قدامی فک بالا توسط کولیس دیجیتالی تعیین می شود کاربرد دارد. اما بین نسبت های ذکر شده و جنسیت ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    کلیدواژگان: محیط سر، دندان های قدامی فک بالا، عرض دندان
  • محمد رضوی، احمد متقی، محمد سجادی، مسعود جهانبخش صفحه 16
    مقدمه
    افزایش بیماری های مسری و خطرناک در سراسر دنیا توجه جهانیان را برانگیخته و برای تمامی کادر شاغل در واحدهای خدمات بهداشتی- درمانی، رعایت اصول خاصی را ضروری ساخته است. شیوع بیماری های خطرناک، همچون هپاتیت و ایدز و فقدان یک مطالعه جامع در زمینه کنترل عفونت، به ویژه در شهر اصفهان، انگیزه اصلی انجام چنین پژوهشی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش که به روش توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی انجام شد، جامعه مورد پژوهش، شامل 152 نفر دندان پزشکان عمومی و متخصص بودند که بر اساس تخصص، تجربه و جنسیت به گروه های مختلف تقسیم شدند. با طراحی یک پرسش نامه که به وسیله دندان پزشکان و مجریان طرح تکمیل می شد، اطلاعات لازم در خصوص نحوه کنترل عفونت جمع آوری شد. سپس نتایج به دست آمده توسط آزمون آماری chi-square ارزیابی گردید.
    یافته ها
    در بین گروه های مورد مقایسه در خصوص رعایت اصول کنترل عفونت اختلاف معنی داری وجود داشت و دستگاه فور و پس از آن اتوکلاو رایج ترین وسیله جهت استریلیزاسیون مواد و وسایل کار بود ولی تعداد کسانی که از این دو وسیله به صورت استاندارد استفاده می کردند، محدود بود.
    نتیجه گیری
    بررسی نتایج به دست آمده، نقش مثبت تجربه و تخصص را در زمینه کنترل عفونت به عنوان امری مهم نشان می دهد. پیشنهاد می شود آموزش های لازم در این زمینه به دانشجویان دندان پزشکی ارائه شود
    کلیدواژگان: کنترل عفونت، مطب ها و کلینیک های دندان پزشکی، استریلیزاسیون
  • منصور ریسمانچیان، الهام مستاجران صفحه 23
    مقدمه
    جایگزینی دندان های طبیعی به وسیله دندان های مصنوعی کامل و پارسیل، باعث کاهش نیروی بایت و میزان رضایت بیماران می شود. هدف از مطالعه حاضر، اندازه گیری حداکثر نیروی بایت و بررسی رضایت مندی از پروتز در بیماران دارای پروتز کامل و اوردنچر متکی بر ایمپلنت فک پایین بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی مقطعی، 75 بیمار 65-45 ساله در سه گروه (پروتز کامل معمولی 6-1 ماه، پروتز کامل 10 سال یا بیشتر، پروتز کامل بالا در مقابل اوردنچر متکی بر ایمپلنت فک پایین) شرکت کردند. برای اندازه گیری نیروی بایت، از دستگاه اندازه گیری نیروی بایت الکترونیکی با استرین گیج استفاده شد. در هر سمت در ناحیه دندان مولر اول سه اندازه گیری انجام شد و میانگین آنها ثبت شد. برای بررسی میزان رضایت مندی بیماران، فرم پرسش نامه ای تهیه و توسط بیماران پر شد. یافته های به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس، chi-square، t-test و تست همبستگی Pearson مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین حداکثر نیروی بایت، در بیماران پروتز کامل معمولی 6-1 ماه، 65/5±46/1 کیلوگرم، در بیماران پروتز کامل معمولی 10 سال یا بیشتر، 01/7±1/2 کیلوگرم و در بیماران دارای پروتز کامل اوردنچر متکی بر ایمپلنت فک پایین، 22/12±7/2 کیلوگرم بود. اختلاف میانگین حداکثر نیروی بایت بین بیماران دارای اوردنچر با بیماران دارای پروتز کامل معمولی (گروه های اول و دوم)، از نظر آماری معنی دار بود (001/0p value=). میزان رضایت بیماران دارای پروتز کامل اوردنچر متکی بر ایمپلنت، در 76 درصد موارد، «خیلی زیاد» بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که میانگین حداکثر نیروی بایت در بیماران دارای اوردنچر روی ایمپلنت فک پایین، از میانگین حداکثر نیروی بایت در افراد دارای پروتز کامل معمولی (گروه های اول و دوم) به طور معنی داری بیشتر است. میزان رضایت مندی بیماران دارای اوردنچر نیز به طور معنی داری بیشتر از گروه های اول و دوم است و می تواند نمایانگر نقش برجسته ایمپلنت در افزایش نیروی بایت و توانایی جویدن و رضایت مندی بیماران باشد.
    کلیدواژگان: نیروی بایت، پروتز کامل، اوردنچر، ایمپلنت دندانی، رضایت مندی
  • مسعود ساعتچی، محمد رضوی، مرضیه مسکین، مهشید خویی صفحه 28
    مقدمه
    پروستاگلاندین ها از جمله واسطه های مهم التهابی هستند که توسط آنزیم سیکلواکسیژناز تولید می شوند. از آن جا که داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی قادر به مهار این آنزیم می باشند، به طور شایعی در درمان دردهای پس از درمان ریشه به کار می روند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر سلکوکسیب در کنترل التهاب حاد پری آپیکال پس از درمان ریشه در گربه صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی و با طرح موازی، 24 دندان کانین و 4 دندان پره مولر (به عنوان شاهد منفی) از 6 گربه مورد بررسی قرار گرفت. گربه ها به 2 گروه آزمایشی تقسیم شدند. به گروه اول یک ساعت قبل از درمان مقدار mg/kg 5/2 سلکوکسیب به صورت خوراکی داده شد و گروه دوم هیچ گونه دارویی دریافت نکرد. پس از انجام درمان ریشه، حیوانات در فواصل زمانی 8، 12 و 24 ساعت،vital perfusion شدند. از ناحیه پری آپیکال هر نمونه دندانی، 5 مقطع هسیتولوژیک تهیه شد و در مجموع 140 لام میکروسکوپی بررسی گردید. در نمونه های هیستولوژیک تهیه شده، میزان التهاب حاد پری آپیکال بر اساس سه شاخص شدت تراکم سلول های التهابی، ادم و دیلاتاسیون عروق بررسی شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری Kruskal-wallis و Mann-whitney مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس سه شاخص التهابی (شدت تراکم سلول های التهابی، ادم و دیلاتاسیون عروق)، اختلاف بین دو گروه در زمان 8 ساعت معنی دار بود. همچنین اختلاف معنی داری از نظر شاخص های شدت تراکم سلول های التهابی و ادم بین دو گروه در زمان 12 ساعت وجود داشت. در زمان 24 ساعت، تنها اختلاف بین شدت تراکم سلول های التهابی بین دو گروه معنی دار گردید (05/0p value
  • امیر منصور شیرانی، لاله ملکی صفحه 34
    مقدمه
    عادات پارافانکشن دهان از علل مهم مطرح شده برای بروز اختلالات گیجگاهی-فکی می باشند. هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی و ارتباط هر کدام از این عادات با علایم اختلالات گیجگاهی- فکی بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی تحلیلی و مقطعی، 325 دانشجوی دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، از نظر وجود عادات پارافانکشن و علایم اختلالات گیجگاهی فکی مورد بررسی و معاینه قرار گرفتند. 9 عادت پارافانکشن شامل دندان قروچه، فشار دادن دندان ها روی هم، جویدن اجسام خارجی مثل مداد، جویدن آدامس، جویدن ناخن، خوابیدن یک طرفه، جویدن یک طرفه، جویدن عادتی زبان، لب یا گونه و دست زیر چانه گذاشتن مورد ارزیابی قرار گرفت و ارتباط آن با علایم اختلالات گیجگاهی فکی سنجیده شد. داده ها با ضریب همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    91 درصد از دانشجویان مورد مطالعه، حداقل یکی از عادات پارافانکشن دهانی را داشتند. شایع ترین عادت پارافانکشن، آدامس جویدن (5/58 درصد) و سپس خوابیدن یک طرفه (5/54 درصد) و شایع ترین علامت اختلالات گیجگاهی فکی، صدای مفصل بود. بین فشار دادن دندان ها روی هم، دندان قروچه، جویدن یک طرفه، جویدن زبان، لب یا گونه و جویدن ناخن با علایم اختلالات گیجگاهی- فکی ارتباط معنی داری دیده شد.
    نتیجه گیری
    مشابه بعضی از مطالعات دیگر، بعضی عادات پارافانکشن مرتبط با علایم اختلالات گیجگاهی-فکی بود. توجه بیشتر به شناسایی این عادات و رفع آن، اهمیت زیادی در پیشگیری و درمان بیماری های گیجگاهی فکی دارد.
    کلیدواژگان: عادات دهانی، اختلالات گیجگاهی، فکی، دانشجویان (دندان پزشکی)
  • بهناز عبادیان، مریم بنیادی، فرشاد باجغلی صفحه 40
    مقدمه
    در طی روند ضدعفونی، استحکام خمشی رزین های آکریلی بیس دنچر می تواند، تحت تاثیر قرار گیرد. فیبرها، به عنوان یک روش استحکام بخشی معرفی شده اند. هدف از این مطالعه، بررسی میزان تاثیر استحکام خمشی نمونه های آکریلی گرماسخت، تقویت شده با فیبر و بدون فیبر، غوطه ور در هیپوکلریت سدیم 5/2 درصد بود.
    مواد و روش ها
    تعداد60 نمونه، آکریلی به ابعاد 3×10× 65 میلی مترساخته شد. تعداد 30 نمونه، توسط نوعی فیبر غیرآغشته به رزین، در 1 میلی متری سطح تقویت شدند. هر کدام از دو گروه، به سه زیرگروه به صورت بدون غوطه وری (1)، غوطه وری در آب به مدت 8 ساعت (2) و غوطه وری در هیپوکلریت سدیم 5/2 درصد به مدت 8 ساعت (3)، تقسیم شدند. استحکام خمشی نمونه ها، با استفاده از تست بارگذاری سه نقطه ای ارزیابی و نتایج با آزمون آنالیز واریانس دو طرفه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین استحکام خمشی نمونه های تقویت شده با فیبر غوطه ور در محلول ضدعفونی کننده 5/126 مگاپاسکال و نمونه های تقویت نشده غوطه ور در محلول 7/122 مگاپاسکال بود. میانگین استحکام خمشی کلیه گروه ها تفاوت معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، این نوع فیبر قادر به افزایش استحکام خمشی نمونه های آکریلی نیست و برای تقویت آکریل های گرماسخت، در شرایط خشک، مرطوب، و غوطه ور در محلول ضدعفونی هیپوکلریت سدیم مؤثر نیست.
    کلیدواژگان: رزین آکریلی، ضدعفونی، فیبر، استحکام خمشی، بیس پروتز
  • ناصر کاویانی، علیرضا عشقی، پریناز طبیبیان صفحه 46
    مقدمه
    کاربرد روش خوراکی برای آرام بخشی کودکان در زمان مراجعه به دندان پزشکی به دلیل آسان بودن و پذیرش خوب از طرف کودکان روشی مناسب است. برای ایجاد حالت آرام بخشی بیشتر در کودکان می توان از روش های آرام بخشی ترکیبی استفاده کرد. در این مطالعه تاثیر دو رژیم ترکیبی آرام بخشی میدازولام و کتامین خوراکی همراه با نیتروس اکسید استنشاقی در کنترل حرکات کودکان هنگام کار در کلینیک دندان پزشکی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 60 کودک 7-3 ساله غیر وابسته به همکار به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. به گروه اول میدازولام mg/kg 5/0 و به گروه دوم کتامین mg/kg6 خورانده شد. پس از 15 دقیقه از ترکیب N2O-O2و دارو هر یک با غلظت 50 درصد به کودکان داده شد. در حین تزریق و کار میزان گریه، هوشیاری، حرکت و رفتار کلی کودکان بر اساس مقیاس درجه بندی Houpt مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون های Chi-Squre و Mann-Whitney تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    این ترکیب آرام بخشی، در بیش از 90 درصد بیماران مؤثر بود و از لحاظ آماری تفاوت معنی داری بین دو گروه نبود. در گروه میدازولام هوشیاری حین کار نسبت به کتامین بیشتر بود. همچنین دوره ریکاوری در گروه میدازولام کوتاه تر از کتامین بود.
    نتیجه گیری
    دو داروی میدازولام و کتامین خوراکی در ترکیب با نیتروس اکسید، برای در ایجاد آرام بخشی و کنترل حرکات کودکان هنگام اقدامات دندان پزشکی تاثیر مثبتی دارند. با توجه به سادگی استفاده و عوارض کم داروها، می توان برای کنترل رفتار کودکان در هنگام کار دندان پزشکی از این روش ها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: دندان پزشکی کودکان، آرام بخشی هوشیارانه، میدازولام، کتامین، N2O
|
  • Asl Aminabadi, E. Balaei Page 5
    Introduction
    The population of disabled children has been estimated more than 300 millions all over the world. Promotions of oral health and providing proper dental treatment for mental retarded people are two major challenges of health organization in every society. Assessment of treatment needs is the first steps in program planning for these children. The current descriptive-cross sectional study was conducted to evaluate the number of institutionalized mental retarded children and also their dental treatment needs in Tabriz institutions. Methods and Materials: 184 handicapped children (100 boys & 84 girls) aged 1 to 14 years old in private & governmental centers were examined from 2004 to 2005. An Observational-tactile technique was used and the results were recorded in a questioner. Data's were analyzed by SPSS 11 and Chisquare T-test.
    Results
    The dental treatment needs were observed more frequently in the private centers (95.31%) in comparison to governmental centers (81.66%)(p < 0.05). The most prevalent dental treatment need was recorded in primary second molar (51.26%) and permanent first molar (67.53%).The most prevalent dental treatment need was restoration in primary dentition (62.93%) and permanent teeth (62.01%). Considering IQ, the highest value of dental treatment needs was seen in non trainable children (95.5%). The data were analyzed with T-test and Chi-square tests.
    Conclusion
    Treatment needs value is higher in handicapped children. The prominent point is the severity of dental problems. Most of the dental treatments for these children could be done under general anesthesia in hospital so preventive plans are recommended strongly until the establishment of a specific center of dental care for these children. Key words: Mental retarded, Treatment needs, Institution, Handicap.
  • M. Bonakdarchian, M. Nekuei Parvar, N. Lotfi Zadeh Page 11
    Introduction
    The selection of the 6 anterior maxillary teeth in complete denture constitutes the first esthetic foundation for edentulous patients. Many attempts have been made to establish methods of estimating the combined width of anterior maxillary teeth.The aim of this investigation was to determine whether a relationship exists between the widths of the upper anterior teeth to head circumference.Methods and Materials: This Resciptiue-Analytic survey was done on 98 dentistry students (including 49 women and 49 men 18-40 years old range). Using the digital caliper and flexible ruler, the combined width of the 6 anterior maxillary teeth at their widest dimension on crown region, were measured extra orally (on their casts). The circumferences of head were measured by meter which was crossed from Glabella and occiput. Data analysis was done by Pearson correlation coefficients and T-student tests.
    Results
    In men, the mean of the ratio between the head circumferences to the combined widths of the anterior maxillary teeth, which were measured by flexible ruler, was 10.6:1. Using digital caliper for measurement, the mean of the ratio was 12.32:1.In women, the mean of the ratio between the head circumferences to the widths of the anterior maxillary teeth, which were measured by flexible ruler, was 10.4:1. Using digital caliper for measurement, the mean of the ratio was 12.15:1.The Pearson correlation coefficient between head circumferences and combined width of anterior maxillary teeth was 0.343 and 0.508 using flexible ruler and digital caliper respectively.
    Conclusion
    Within the limitations of this study, the results suggest that head circumference can be used as a preliminary method for determining the width of the anterior maxillary teeth for edentulous patients; especially, when using digital caliper for the measurement of the widths of the anterior maxillary teeth. But no significant relationship exists between upper ratio and sex.
  • M. Razavi, A. Motaghi, M. Sajadi, M. Jahanbakhsh Page 16
    Introduction
    Increasing contagious and infectious disease in recent decays, have made persons involving in health and hygiene to follow a certain path of instructions and disciplines.Dentists and their Co-Workers can transmit the infection. prevalencing of disease such as AIDS and Hepatitis are increasing and loss of a complete study there is a brief need to do a complete study about Infection control especially in Isfahan.Methods and Materials: This was a qualitative-descriptive cross sectional study. 152 general and specialist dentists were selected randomly among 450 dentists in Isfahan during 2003. Information was gathered by a designed bisectional question which was completed partly by dentists and partly by researchers. In the next step, results were evaluated through chi-square statistical test and SPSS Program.
    Results
    The research findings showed that there are meaningful differences among compared groups in regard to maintaining principals of infection control. Equipments, such as oven and autoclave are currents sterilization methods. There are a few people who use these two methods correctly.
    Conclusion
    Results of the study, shows that the positive role of experience and specialization in regard to infection control is very important. But what is more important is unawareness, lack of education and proper management and expensive of material and equipments of infection control user unconfidence that is weakness of infection control. So it is recommended student will be taught and then review periods will be done with planning separate educating groups or a course unit. In addition, the quality of infection control in dentistry centers will be improved with organizing researchers and standard center and encouraging in side industries to produce materials and desirable and necessary equipments. Also hygiene will be improved with doing cultural works in regard to charging treatment goals and better view about patient.
  • M. Rismanchian, E. Mostajeran Page 23
    Introduction
    One of basic goals of prosthetic science is to reconstruct the mastication. This function is affected by different factors such as bite force. The bite force is associated with the level of satisfaction of patients from their prosthesis. Replacement the natural teeth by artificial teeth (complete and partial dentures) decreases the bite force and the level of satisfaction of the patients. In this study we measured the bite force and evaluated the level of satisfaction and problems of complete denture and implant supported over dentures.Methods and Materials: 75 patients (between 45-65 years) in 3 groups were participated in this study. First group have had complete denture for 1-6 month, second group have had complete dentures for 10 years or more and third group had mandibular implant supported over dentures. The device for measurement was the electronic bite force with strain gauge. The measurements in each side were performed in first molar area. The mean of these figures analyzed statistically. A question form was used to evaluate the level of satisfaction of the patients. These information, then were analyzed with SPSS software and ANOVA, t- test, chi square and Pearson statistically correlation test.
    Results
    The mean of maximum bite force in 1 to 6 month complete dentures group was 5.65±1.46 kg, in 10 years or more complete dentures group was 7.01±2.1 and in mandibular implant supported over dentures was 12.22±2/7 kg (p value =0.001). The level of satisfaction of the patients in implant supported group was very high in 76% of the patients.
    Conclusion
    Maximum bite force in implant supported over dentures was significantly higher than complete denture (first and second groups). The level of satisfaction was significantly higher than other two groups. This information can show the important role of implants in increasing the bite force, mastication efficacy and the level of satisfaction of the patients.
  • M. Saatchi, Sm Razavi, M. Meskin, M. Khoie Page 28
    Introduction
    Prostaglandins are important inflammatory mediators that their synthesis is mediated by cyclooxygenase enzyme. Therefore, non steroidal anti inflammatory drugs (NSAIDs) that can prohibit this enzyme, are widely used for pain control after root canal treatment. The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of Celecoxib in control of acute apical inflammation following root canal treatment in cats.Methods and Materials: In this experimental animal study, 24 canines and 4 premolar (as negative control) teeth of 6 cats were studied. The cats were divided into two experimental groups: the first group received 2.5mg/kg Celecoxib orally one hour before treatment and the second group did not receive any drug. After root canal treatment, animals were sacrificed by vital perfusion technique at different intervals (8, 12 or 24 hours). The samples then evaluated histologically according to three inflammatory factors: intensity of inflammatory cells, edema and vasodilatation. The results were analyzed statistically using the Kruskal-wallis and Mann-Whitney tests.
    Results
    There were significant differences between two groups in the three inflammatory criteria at 8 hours after the treatment (p value
  • Am Shirani, L. Maleki Page 34
    Introduction
    Oral parafunction habits are one of the probable etiologies of temporomandibular disorders (TMDs). Determining prevalence and relation between these habits and TMDs signs and symptoms are very important.Methods and Materials: In a descriptive and cross – sectional study, 325 dental students of Isfahan University of medical sciences were examined clinically. Nine parafunction habits including bruxism, clenching, biting foreign objects (e.g.: pencils), gum chewing, nail biting, sleeping on one side, chewing on one side, Tongue, cheek or lip biting and Leaning on the palm were examined. Relation between these habits and temporomandibular disorders symptoms were examined. The data were analyzed by Spearman test.
    Results
    According to our study, 91% of the students had at least one of the oral parafunction habits. The most prevalent parafunction habits were gum chewing (58%) and sleeping on one side (54%). TMJ noise was the most prevalent TMDs symptom. Clenching, bruxism, chewing on one side, tongue- cheek or lip biting and nail biting had significant correlation with TMDs.
    Conclusion
    Like to some other studies, some parafunction habits correlated to signs and symptoms of TMDs. More attention to diagnosis of these habits and elimination of them is important in prevention and treatment of TMDs.
  • B. Ebadian, M. Bonyadi, F. Bajgholi Page 40
    Introduction
    Flexural strength of denture base acrylic resin may be affected during disinfection process. The fibers are used as strengthening methods. The aim of this study was evaluation of fiber reinforced and non reinforced heat cure acrylic resin samples immersed in sodium hypochlorite 2.5% solution.Methods and Materials: Sixty acrylic samples (3×10×65mm) were made. Thirty samples reinforced with a non impregnated fiber. The fibers were positioned, 1mm below the surface of samples. The groups were divided to three groups: 1-without immersion, 2-immersed in water for 8 hours, 3-immersed in sodium hypochlorite 2.5% for 8 hours. Flexural strength of samples was evaluated by 3-point bending test. The results were analyzed with Two Way ANOVA Test.
    Results
    Mean flexural strength of fiber reinforced samples immersed in disinfectant solution was 126.5 Mpa, and in non reinforced samples immersed in disinfectant solution was 122.7Mpa. Mean flexural strength of all groups had no significant differences.
    Conclusion
    The results showed this kind of fiber can not increase the flexural strength of acrylic resin samples. This method is not effective in strengthening of heat cure acrylic resin in dry, wet condition and immersed in sodium hypochlorite solution.
  • N. Kaviani, A. Eshghi, P. Tabibian Page 46
    Introduction
    Oral route for conscious sedation is very easy to administer drugs and has good acceptance. Oral Midazolam and Ketamine provide the effective sedation. Also conscious sedation with combination techniques increases efficacy. N2O/O2 can be combined with other routes for conscious sedation. In this study the effectiveness of oral midazola-N2O and oral ketamine-N2O in behavioral management of children uncooperative during dental treatment was evaluated.Methods and Materials: In this study we randomly divided 60 healthy, uncooperative children of 3-7 years old in two groups. One group was administered Midazolam 0/5 mg/kg and another was administered Ketamine 6 mg/kg. After 15 minute N2O/O2 with 50%: 50% administrated. Scores of crying, consciousness, movement and general behavior are evaluated during dental procedure base on Houpt rating scale. Data were analyses with SPSS software.
    Results
    In both groups efficacy of sedation was more than 90% and there were not statistically significant difference between two groups. In Midazolam group, consciousness during dental procedure was higher and recovery time was shorter.
    Conclusion
    Results indicated that positive and good effect of oral Midazolam or Ketamine with nitrous oxide for sedation and control of movement in children during dental treatment. Because the easy of usage and low side effects we can use form this methods for children behavior control during dental procedures.